23 februarie, 2009

Iman Maleki



Chiar si ca fotografie ar putea castiga mai orice premiu, destul de lejer. Insa...surpriza! Sau...tah-daaah!! :)) nu este o fotografie! :-) Se numeste "Emigrant" si este unul dintre extraordinarele tablouri ale pictorului realist iranian, Iman Maleki,  ucenic al celui care este considerat cel mai bun pictor realist iranian, Morteza Katouzian. Ma gandesc numai la grandoarea pasiunii pe care a pus-o in fiecare umbra creata, in fiecare fir de par, in fiecare interactiune pensula-culoare-panza... Scalda totul intr-o lumina atat de calda si imbatatoare... Nu e nimic mai hipnotizant si acaparator decat arta care iti vorbeste... Si nu cred ca ma va contrazice nimeni cand spun ca arta lui Iman Maleki o face in cel mai sublim stil posibil... In picturile lui veti mai observa si pasiunea lui pentru carte...sau mai bine-zis pentru lectura si modul inedit de a o pune in valoare.

M-am impiedicat de arta lui acum mai bine de un an juma'te, poate chiar doi si imi pare rau ca nu imi mai amintesc cu exactitate circumstantele in care am facut-o, insa important e ca am ajuns sa impartasesc si cu voi din bucuria pe care am avut-o descoperindu-i lucrarile. Sunt sigura ca si voi il veti aprecia, chiar daca, poate, unii dintre voi nu sunt chiar pasionati de genul asta de arta. :-) 

Plecaciune, maestre!

 


15 comentarii:

Anonim spunea...

mie nu-mi place ... nu ca as fi vazut mai frumoase, dar nu inteleg de ce atata lauda ... sigur sunt tembel si nu m-am prins de ceva, stai sa recitesc! :D

WinDance spunea...

:))) Nu esti deloc tembel. Ca doar nu poti sa te...intr-un anumit gust al unei anumite persoane. E pararea ta si o respect ;) :-) Dar imi poti da mai multe detalii ... tembele sau nu? :))) :-) ...e din cauza ca l-am ridicat atat de mult in slavi? ...sau poate din cauza ca a avut un profesor bun...Nu poti sa zici ca nu te-a socat un pic cat de bine e realizat...Poti sa nu fii fan al genului...da` macar apreciezi...Daca nu, spune-mi de ce :-)

Anonim spunea...

Pai exacat ce ziceai tu n-am inteles!
De ce "m-ar soca" asa ceva? Mi se pare atat de banal si parca peste tot il vad pe micut cu mama lui mai brunetica cerandu-mi bani sau chiar cu un frate mai mic in brate ...
Poate poza asta prinde in Suedia, dar in Romania este banala .. e ca si cum eu fiind in Cuba as picta/desena o femeie care face un trabuc!
Nu stiu cat de bine e realizat .. mie mi se pare mediocru! Clar nu ma pricep! :p
Imi place cum imi canta blogul tau! :X

WinDance spunea...

1.Ai putea sa-ti dai seama de priceperea artistului in arta asta realista numai prin compararea cu altii care fac acelasi lucru ... si nu o fac atat de bine. But then, again...You're not that interested... :-)

2.Daca nu stii cat de bine e realizat, cum ti se poate parea mediocru? /:)

3. Intr'adevar, blogul meu canta frumos :-) Multumesc! :D

Anonim spunea...

Te-am suparat!? Scuze ... nu asta a fost intentia mea! :) Se intampla des sa vorbesc prostii!
Mie-mi placi f mult si ... da! este superb desenul! :D

WinDance spunea...

:)) Offf...nu. Nu m-ai suparat :-) Era doar o discutie in contradictoriu, care nu trebuie aiba ca efect supararea mea sau a ta ..:-) Opinii diferite...nothing much :-) Pe mine nu m-au convins argumentele tale,atata tot... dar accept ca nu iti place pictura d-lui Maleki :-) It's your choice :-)

Anonim spunea...

Cine-i Malehi?

Anonim spunea...

Aaaa e asta cu pictura?
da da, nu prea-mi place :D

Codruttzz spunea...

mai mai..se simte tensiune intre voi doi :)) ori va stiti si v-ati iubit mai de mult..ori urmeaza :)))

Anonim spunea...

Chiar trebuie sa stii tu totul!? :">

WinDance spunea...

Codruttzz doar crede ca stie totul :-) ... Deci hai sa nu exageram :-)

Codruttzz spunea...

nu e vorba de stiut..dar ce..nu pot sa imi dau cu presupusu? :)) oricum sunteti dubiosi :))

Anonim spunea...

dubiosi de frumosi impreuna!? :)) ni s-a mai zis! :p

Codruttzz spunea...

ai naibii voi..ca frumosi mai sunteti.. :))

WinDance spunea...

Pe cine facetzi, dragilor frumos???? :))