19 februarie, 2009

Matrioshka


Stand pe scaunul mult prea aglomeratului microbuz si privind pe frantura de geam mult prea ingust, am inceput sa derulez cu ochii deschisi. I-am vazut pe toti in chip de papusi rusesti. Nici mai mult, nici mai putin. Ei, toti cei pe care i-am intalnit, cunoscut, iubit, cei cu care m-am culcat sau toti cei pe care doar i-am dorit. M-am jucat jocul asta pana acum...si o sa-l joc in continuare...Indraznesc sa cred ca nu sunt singura care il joaca. Si motivul pentru care am sa il joc in continuare este pentru ca nu am cum sa nu fiu curioasa...Curioasa sa stiu care e ultima, cea mai mica, cea mai ascunsa in interiorul celorlalte, cea la care nu poti ajunge decat desfacandu-le pe toate celelalte. Minunat e ca fiecare are un impact asupra ta. Fiecare dintre ele conteaza. Nu mai mult si nici mai putin...CONTEAZA. Asta e important. Fiecare te imbogateste in felul ei si iti contureaza firea. Fiecare e un moment de sinceritate, care, paradoxal, te indreapta catre un mare..de fapt mic... mister :-) All sincere moments lead you to a greater mistery :-)

Si pe masura ce desfac, mi-e imposibil sa nu ma intreb "Sa fie oare ultima Matrioshka?"

P.S.: in timp ce scriam asta, mi-am dat seama ca as fi putut face asemanarea si cu un bulb de ceapa :)) ...dar Matrioshka suna mai elegant :))

P.S.2: "ultima Matrioshka" e mamofonie? :))



6 comentarii:

Mona spunea...

diana a scris!!!! :D
lovely :)

surpriza e de 2 feluri in cazul papusilor rusesti ... o data pt ca pariezi ca este ultima si o ridici cu frica ... iar daca pariul l-ai facut cu inima sau cu mintea ...pierderile sunt majore iar castigul imens
.
atunci cand iti doresti sa mai fie macar una... de obicei nu mai pariezi ... dai cam tot ce ai strans pana in acel moment pentru o ultima sansa...o ultima papusa.
stii ce-i nostim...ca si noi suntem intr-un alt joc ... ultima matrioska.
Ti pup!

Sagi spunea...

Niciodata nu va fi o ultima papusa. Toata viata o sa descoperi papusi. Poti desface in fiecare zi, tot degeaba!

:)

Anonim spunea...

eu am fost o data papusa 2 , de vreo cateva ori papusile 3,4,5,6,7 si 8 iar o data cred ca am fost chiar penultima papusa (adica a 11-a , pentru ca eu cred ca sunt vreo 12...nu ma intreba de ce , uite asa cred eu) ... oricum prefer sa stau mai in centru , pitit , dar poate ma sufoc naibii aici... :) (-)

PS: ala din paranteza e nasul

WinDance spunea...

@Mona: :-)

@Sagi: mai...ma repet...ultima...e foarte posibil sa nu fie chiar ultima :-)

@FilaDePoveste: nuuuu :((( mai am o gramada pana la papusa 12 :(( ... nu mai am rabdare...:))

P.S.: daca nasul e in paranteza, inseamna ca are propria lui personalitate :D Ce tare e nasul ;)) Imi place nasul :D Ii sta bine in paranteza...da` parca ii sta mai bine la locul lui...nu crezi? :-)

WinDance spunea...

...ideea e ca procesul de descoperire e mai mult decat fascinant :-)

Anonim spunea...

Mai ai o gramada pana la papusa 12 ? Te-ai miscat destul de incet pana acum :)) ...

Oricum , The Master of Matrioshka ne da voie sa ne pastram numarul pe tricou =)) ... asadar se poate intampla sa nimeresti ca numar 3, 4, 5...(cam pe aici ai ajuns sau te subestimez? :P) un ..."derbedeu" care s-a perfectionat in pozitia asta ...

PS: nu vreau sa "imi iau nasu' la purtare" si d'aia il tin in paranteza